Kinder- & Allergiediëtist Els van den Heuvel

Gespecialiseerd in kindervoeding en voedselallergie en –intolerantie en maag- en darmproblemen of specifieke aandoeningen bij volwassenen.

Voeding- en dieetadvies

Een gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen, een eenzijdig eetpatroon of een voedselintolerantie? Voor een persoonlijk voedings- en dieetadvies en individuele begeleiding ben je van harte welkom in mijn praktijk om je voedingspatroon te bespreken.

Persoonlijk advies

Persoonlijk contact is voor het behalen van het beste resultaat van groot belang. De begeleiding vindt daarom voornamelijk plaats in de praktijk. Voor advies ben ik ook altijd telefonisch of per mail bereikbaar. Samen zoeken we naar de juiste oplossing om het gewenste resultaat te bereiken.

Afspraak maken

U kunt online een aanvraag doen voor een afspraak.

Vul het formulier in en ik neem contact met u op.

> Maak afspraak

Dieetadvies

Een goed advies is erg persoonlijk en voor iedereen anders.

Individuele begeleiding door een diëtist is dé manier voor een voedingsadvies op maat.

> Hoe gaat dat in zijn werk

Specialisaties

 • Voedselovergevoeligheid: denk hierbij aan koemelkallergie bij baby’s, meervoudige allergieën, lactose-intolerantie of glutenovergevoeligheid
 • Kindervoeding en kinderdiëtetiek
 • Maag- en darmklachten: FODMAP-dieet
 • Orthomoleculaire voeding

 

> Lees meer

Specialisaties

Door mijn jarenlange ervaring als diëtist heb ik mij op de volgende gebieden weten te specialiseren:

 • Voedselovergevoeligheid: denk hierbij aan koemelkallergie bij baby’s, meervoudige allergieën, lactose-intolerantie of glutenovergevoeligheid
 • Kindervoeding en kinderdiëtetiek
 • Maag- en darmklachten: FODMAP-dieet
 • Orthomoleculaire voeding

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk, ben ik ook actief in de multidisciplinaire Kinderallergiepoli en het Kindereetteam, beide bij het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn.

Over de praktijk

Kinder- & Allergiediëtist Els van den Heuvel is een diëtistenpraktijk in Apeldoorn, uniek in haar soort, uniek in de regio. Door mijn jarenlange ervaring heb ik mooie en nauwe samenwerkingen weten te realiseren. Vanuit mijn praktijk in Apeldoorn werk ik samen met het Centrum Jeugd en Gezin Apeldoorn (consultatiebureau, GGD, Expertteam), jeugdgezondheidszorg Vérian, kinderartsen, kinderlogopedisten, kinderfysiotherapeuten, kinderpsychologen, (kinder-)allergologen, maag- darm- en leverartsen, internisten, kraamcentra en allergiediëtisten Deventer ziekenhuis.

Met hoogwaardige en deskundige zorg en persoonlijke aandacht, begeleid en adviseer ik kinderen en volwassenen op het gebied van voeding en diëtetiek.

Ervaringen van klanten

Uw ervaring is belangrijk voor mijn praktijk. U kunt mij helpen om de dienstverlening te verbeteren. Daarom vraag ik u of u mee wilt werken aan een klanttevredenheidsonderzoek. U krijgt dan een vragenlijst (online) toegestuurd, waarin u vragen kunt beantwoorden over o.a. bejegening, accommodatie, informatievoorziening, behandeling en meer. Het onderzoek wordt onafhankelijk uitgevoerd door Qualizorg BV en anonimiteit en vertrouwelijkheid van uw gegevens worden gegarandeerd. Het invullen van de lijst duurt circa 5 minuten. U bent niet verplicht aan het onderzoek mee te werken.
Ik kwam bij Els toen onze jongste dochter een maand of vijf oud was. Zij had een koemelkallergie en ik kon wel hulp gebruiken om de voeding op te bouwen. Els legde uit hoe we haar voeding moesten opbouwen en uiteindelijk hadden we haar eetpatroon snel helder. We zijn vakkundig en vriendelijk geholpen, wisten wat we moesten doen en laten.

Ik ben erg blij met de hulp die we van Els hebben gekregen

Daniëlle de Graaf

juli 2017

Na een periode met vervelende en onverklaarbare buikpijnen en een aantal onderzoeken via de huisarts ben ik doorverwezen naar Els van den Heuvel om te kijken wat voeding voor invloed heeft/kan hebben op mijn buikpijnklachten. Na eerst een intake gehad te hebben met Els ben ik met een voedingsschema aan de slag gegaan, wat voor mij direct een positieve invloed had op mijn buikpijnklachten die vrij snel stukken minder werden.

Na vier weken dit consequent gevolgd te hebben, kwam ik terug bij Els. Na een zoektocht waar geen antwoord op leek te komen is nu voor mij duidelijk dat ik lactose en tarwe zo veel mogelijk uit mijn voeding moet laten. Op deze manier zijn mijn buikklachten stukken minder en barst ik weer van de energie.

De begeleiding en adviezen die ik van Els mocht krijgen hebben mij dan ook enorm geholpen.

Maurien Kaper

juni 2017

Locaties spreekuren

De Matenhoek

Molenmakershoek 17
7328 JK Apeldoorn

spreekuur els van de heuvel, dietist

Fysiotherapiepraktijk Bos en Weide

1e Wormenseweg 338
7333 GZ Apeldoorn

spreekuur, els van den heuvel, dietist

PCOB De Gong (basisschool)

Koperslagersdonk 4
7326 HM Apeldoorn

spreekuur, els van den heuvel, dietist

Poli Kind en Jeugd - Gelre Ziekenhuis Apeldoorn

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ  Apeldoorn

Locaties

 • De Matenhoek
 • Bos en Weide
 • PCBO De Gong
 • Poli Kind en Jeugd – Gelre Ziekenhuis