Els van den Heuvel

Kinder- & Allergiediëtist en praktijkeigenaar

Zelfstandige diëtistenpraktijk in Apeldoorn, opgericht op 1 januari 2017 door Els van den Heuvel. Een praktijk die zich onderscheidt omdat het geen allround praktijk is, een praktijk gespecialiseerd in kindervoeding en voedselallergie en –intolerantie. Een praktijk uniek in haar soort en uniek in de regio.

Ik ben geboren in Noord Brabant, in de plaats Veldhoven. Al snel verhuisd naar het midden van het land, ik ben getrouwd, moeder van twee kinderen en woonachtig in Apeldoorn.

Als moeder en vanuit mijn ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn wanneer de voeding van je kind aangepast moet worden en wat het betekent voor de dagelijkse situatie en de omgeving. Ik help en begeleid je hierbij.

Eten en drinken speelt een belangrijke rol in ons leven, het komt elke dag terug. Zorg goed voor je lichaam, het moet nog een leven lang mee!

In Apeldoorn heb ik mijn middelbare school periode doorlopen en voor mijn HBO opleiding Voeding & Diëtetiek reisde ik af naar Nijmegen, waar ik in 1982 mijn diploma in ontvangst mocht nemen. Twee jaar later, in 1984, ben ik gestart als allround diëtist bij de Provinciale Kruisvereniging Gelderland in Arnhem. Tot en met de laatste maand in 2016 heb ik gewerkt als kinder-& allergiediëtist bij Stichting Thuiszorg Vérian in Apeldoorn.

Om mijzelf verder te ontwikkelen heb ik in het jaar 2000 de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde bij het SOE in Amersfoort gevolgd en afgerond. De afgelopen 15-20 jaar heb ik mijzelf verdiept in kindervoeding, eetproblemen bij kinderen, voedselovergevoeligheid en het prikkelbare darmsyndroom/FODMAP-dieet.

Binnen de praktijk is dit ook waar mijn grootste doelgroep uit bestaat, kinderen met voedselovergevoeligheid, eetproblemen, groeiachterstand, maag- en darmklachten en onder- en overgewicht.

Ook begeleid en adviseer ik volwassenen met een voedselovergevoeligheid en prikkelbare darmsyndroom

Samenwerken

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk, ben ik ook actief op de multidisciplinaire Kinderallergiepoli en in het Kindereetteam, beide bij het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn. Door mijn jarenlange ervaring werk ik nauw samen met het Centrum Jeugd en Gezin Apeldoorn (CJG), jeugdgezondheidszorg Vérian, kinderartsen, kinderlogopedisten, kinderfysiotherapeuten, kinderpsychologen, (kinder-)allergologen, maag- darmen leverartsen, internisten, kraamcentra en allergiediëtisten Deventer ziekenhuis.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan het werken in multidisciplinair verband en ik streef er naar adviezen uit de reguliere en complementaire diëtetiek te combineren. Met deskundige zorg en persoonlijke aandacht, begeleid en adviseer ik kinderen en volwassen op het gebied van voeding en diëtetiek.

Ontwikkeling en scholing

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied volg ik geregeld scholingen, trainingen en symposia. Daarnaast sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor paramedici.

Ook verzorg ik scholingen voor onder meer medewerkers in de jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau, GGD), studenten van de diëtistenopleiding, diëtisten, huisartsen, kinderartsen en kinderverpleegkundigen, kaamverzorgenden, MDL verpleegkundigen en medewerkers kinderdagverblijven.

Daarnaast verzorg ik graag en met enige regelmaat presentaties op symposia of congressen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Opleidingen

  • HBO Voeding en Diëtetiek
  • Post HBO Kindervoeding en Kinderdiëtetiek, basiscursus
  • Post HBO Kindervoeding en Kinderdiëtetiek, kinderen met maag- darm en leverziekten of met parenterale voeding
  • Orthomoleculaire Geneeskunde
  • Masterclass FODMAP dieet
  • Diverse specialisatiescholingen op het gebied van maag- en darmziekten, coeliakie, prikkelbare darm, kinderziekten en voedselovergevoeligheid en orthomoleculaire voeding
  • Anders kijken naar kritische eters: Kinder(di)eetcreatie.

Els van den Heuvel is aangesloten bij en/of lid van: