Individueel dieetadvies
Een goed voedings- of dieetadvies is erg persoonlijk en voor iedereen anders. Voedselintolerantie, koemelkallergie, een prikkelbare darm of eetproblemen bij uw peuter, individuele begeleiding door een diëtist is dé manier voor een voedingsadvies op maat. Hoe gaat het in zijn werk:
1. Een afspraak maken
Graag ontvang ik je op één van mijn praktijklocaties waar we het voedingspatroon en de problematiek rustig kunnen bespreken, om vervolgens het bestaande eetpatroon aan te passen.
2. Intakegesprek
Om een goed voedings- en dieetadvies te kunnen geven is het fijn wanneer je voor het eerste gesprek alle benodigde informatie verzamelt en meeneemt. Het intakegesprek duur meestal een uur. In dit gesprek bespreek ik je persoonlijke gegevens of die van je kind, het ziektebeeld, de leefstijl en de voeding. Als het nodig is worden de lichaamsgegevens gemeten, soms vraag ik van te voren een eetdagboek van je kind of jezelf bij te houden en in te vullen.
3. Vervolgconsulten
Na het intakegesprek kun je kiezen voor een vervolgconsult, op korte of op langere termijn. De consulten vinden grotendeels plaats in mijn praktijk, dit kan ook via de mail of telefonisch, afhankelijk van de persoonlijke situatie. Een vervolgconsult duurt gemiddeld een half uur waarin het gegeven advies geëvalueerd wordt en een eventueel vervolgplan besproken.
Waarom naar de diëtist:
- voedselallergie en –intoleranties
- maag- en darmproblemen; prikkelbare darm syndroom/FODMAP dieet
- groeiachterstand, ondergewicht, afbuigende groeicurve
- eetproblemen bij kinderen
- voeding voor kinderen
- voeding rondom de zwangerschap en borstvoedingsperiode
- orthomoleculaire voeding
- check volwaardigheid van de voeding
Persoonlijk advies
De vraag ‘wat heb je nodig’ staat bij mij centraal. Het is belangrijk om als persoon of als kind in je eigen kracht te staan en actief betrokken te worden bij de begeleiding.
Van nature ben ik erg oplossingsgericht, samen met jou (en/of je kind) zoek ik naar de beste oplossing die past bij jouw persoonlijke problematiek.
Ik kijk niet alleen naar de klachten of de symptomen, maar naar de hele mens/het hele kind. Als cliënt sta jij centraal!